Sipas studiuesve anglezë, një gotë ujë e bën trurin që të punojë rreth 14% më shpejt. Studimi vëzhgoi 34 meshkuj dhe femra, të cilat pranuan që t’i nënshtroheshin një testimi disa-ditor.
Ata duhet të kryenin të njëjtat testime mendore, pas zgjimit dhe mëngjesit. Herën e parë, hanin një mëngjes të zakonshëm, me drithëra dhe qumësht, por pa e shoqëruar me ujë, ndërsa herën e dytë përsërisnin të njëjtin eksperiment duke konsumuar ujë pas ngrënies.
Skanimi i trurit në zgjidhjen e ushtrimeve mendore tregoi se në rastin e dytë, truri rriste aktivitetin e tij.

http://dardaniapost.com/wp-admin/post-new.php