Studimet e udhëhequra prej saj ishin të parat që treguan për Polifenolin kryesor të ekstrakteve të çajit jeshil, EGCG, dhe mënyrën si funksionon kur gjen terren në tru.

Mandel ka prezantuar studimet e saj përpara kolegëve në FISC (Fourth International Scientific Symposium), Simpoziumi katërt Shkencor Ndërkombëtar, mbi temën Tea and Human Health – Çaji dhe shëndeti i njeriut.
Studimet dhe rezultatet e saj tregonin për impaktin që kishin bimët dhe si ndryshojnë parametrat tek të sëmurët me diabet, kancer dhe  sëmundjet kardiovaskolare.
Studimi ynë thotë ajo, është i vetmi që hyri në brendësi të mekanizmit aktiv të EGCG në nivel molekular, dhe si vepron ai sapo ai krijon kontakt me neuronet.
Çaji jeshil gjithashtu ndalon proçesin e degradimit të qelizave duke parandaluar vdekjen/shkatërrimine tyre. Më parë thotë Dr.Mandel, mendoja se qelizat e dëmtuara nuk mund të riparoheshin më, por kjo është e mundur nëpërmjet pirjes së çajit jeshil.
Një teknike shkencore e quajtur ‘ Electroencephalography ‘ gjithashtu vërteton se pirja e çajit jeshil eliminon efektet anësore të kafeinës duke qenë se është i pasur me Theanine (nje Amino Acid psiko aktiv). Studimet e saj u pritën mirë dhe me shumë interes nga kolegët.
Dr. Mandel ka marrë shumë çmime në fushën e Farmaceutikës dhe Mjekësisë. Më shumë për biografinë e saj mund të lexoni online.

Bimë Mjekësore ofron çaj jeshil organik shumë të freskët dhe cilësor.