Qarkullimi i mirë i gjakut mund të krahasohet me një impiant të mirë hidraulik, që furnizon me ujë qytetin. Ndaj duhet kujdes për të gjithë tubat, qendrorë apo edhe më të vegjël, furnizues të shtëpive të vogla. Ushqimi ndikon drejtpërsëdrejti në qarkullimin e gjakut, ndaj duhet të kemi parasysh çfarë është mirë të hamë dhe çfarë jo, për një shëndet të mirë në këtë drejtim.
Kështu, për një qarkullim të mirë të gjakut preferohen: ribes, mjedër, mana, boronica, ananas, banane, prodhime koku, agrume, lëpjeta, hithra,grosh.
Ndërkohë duhet të kemi parasysh të shmangimin konsumimin e disa ushqimeve të tjerë, si: sugot, salcat ragu të tepruara me kripë, të skuqurat, ngjëratat, ëmbëlsirat të përpunuara, pijet alkoolike dhe duhanin.

http://dardaniapost.com/wp-admin/post-new.php