Sipas një studimi, antioksidantët e pranishme te arrat parandalojnë zhvillimin e kancerit në gji.
Në një eksperiment të kryer tek minjtë, rezultoi se konsumi i një grushti arrash në ditë shkakton më pak tumore dhe ata që rriten, kanë përmasa më të vogla. Studimi u realizua nga shkencëtarët amerikanë.
Megjithëse studimi është aplikuar tek minjtë, sipas Elaine Hardman nga Marshall University School of Medicine, efektet pozitive mund të shfaqen edhe tek njerëzit.
“Ne dimë që një dietë e shëndetshme parandalon sëmundjet kronike. Arrat ndihmojnë në reduktimin e kancerit. Në studimet e mëparshme është treguar se arrat pengojnë ushqimet e yndyrshme të dëmtojnë arteriet”, shpjegon Hardman.

http://dardaniapost.com/wp-admin/post-new.php