Nëse keni probleme me jetën seksuale në çift fajin mund ta ketë celulari ose televizori. Ndoshta mund t’ju duket e çuditshme ose jo e vërtetë por ky është është rezultati i një studimi të ri të Universitetit të Delaëare në Shtetet e Bashkuara.

Sipas studimit është vërtetuar se çiftet me televizor në shtëpi, kanë 6% më pak shanse që të kryejnë marrëdhënie seksuale në javë.

Raporti mund të mos jetë vërtet 100% i sigurt por sipas ekspertëve është e vërtetë që televizori “vret” jetën seksuale të çifteve. Akoma më i dëmshëm është telefoni.

Në këtë studim kanë marrë pjesë 4 milionë njerëz nga 80 vende. Gjetjet ishin impresionuese. Një njeri me aktivitet mesatar, bënte 3 herë seks në muaj në vitin 2010, krahasuar me 5 herë në vitin 1990.

Autori i studimit shpjegon se të dhënat janë analizuar në 5 kontinente dhe anketimet janë bërë kryesisht në vitin 2010. Kurse vitet e fundit, ai që mund të konsiderohet “vrasësi i vërtetë” i jetës seksuale, është telefoni.

Rezultatet e tjera të studimit tregojnë se të ardhurat, mosha apo niveli i arsimit nuk ndikojnë në jetën seksuale. Këto zbulime janë botuar në Zyrën Kombëtare të Kërkimeve Ekonomike.