Ibrahim Kelmendi, një nga udhëheqësit e LPK-së, me veprim dhe punë në emigracion- kryesisht Gjermani dhe Zvicër, duke ironizuar me presidentin e Kosovës, Hashim Thaçin i cili në Bruksel nuk u takua me Vuçiqin, thotë të shpallet ditë zije në Kosovë sepse Vuçiqi e ka injoru Thaçin.

Ai thotë se Vuçiqi e ka lënë Thaçin në Bruksel me gishta në gojë.

“Presidenti të shpall ditë zijë në Kosovë, sepse Vuçiqi na e ka injoru sot Hashimin në Bruksel – e ka lënë me gishta n’gojë…”, shkruan Kelmendi në Facebook.