Ekspertët kanë treguar se cilat ushqime janë prej pastruesve më të mirë të trupit të cilat mund t’i konsumoni.

Limonët:

Limonët e detoksikojnë trupin dhe e forcojnë sistemin e imunitetit sepse janë të mbushura me vitaminë C dhe antioksidues tjerë. Ato ep përmirësojnë funksionin e mëlçisë, por edhe procesin e tretjes.

Majdanozi:

Antioksiduesit, përbërësit antipezmatues dhe flavanoidet që i përmban majdanozi, ndikojnë që ky produkt t’i pastrojë veshkat, mëlçinë dhe traktin gastrointestinal.

Domatet:

Domatet janë të pasura me vitaminë C dhe nutrientë tjerë. Ato e përmirësojnë shëndetin e zemrës dhe kanë sasi të lartë të licopenit, i cili i parandalon dëmet nga rrezatimet e lira.

Qepa:

Qepët e detoksikojnë sistemin, i trajtojnë problemet me tretje, astma, etj.

Mollët:

Këto janë të pasura me fibra, kështu që ndihmojnë në sistem të tretjes, ju bëjnë të ndiheni më të ngopur, e pastrojnë gjakun, e rregullojnë kolesterolin dhe e përmirësojnë shëndetin psikologjik.