Uji është një burim thelbësor i jetës i nevojshëm për funksionimin e duhur të të gjithë organizmit.

Për të ditur sa ujë duhet të pini në ditë, ne duhet të marrim parasysh peshën dhe mënyrën e jetesës, në mënyrë që të jemi gjithmonë në formë. Megjithatë, nuk duhet të pini as shumë ujë, përndryshe rrezikoni të keni dhimbje në stomak.

Në përgjithësi, kërkesa ditore e ujit për një person që peshon 50 deri në 70 kg është 9 gota ujë për ata që kanë një mënyrë jetese të ulur.

Nëse, në vend të kësaj, bëni një aktivitet të moderuar fizik, ideali është të pini një ose dy gota më shumë.