Më poshtë janë tetë arsyet pse duhet ngrënë farat e lirit çdo ditë:

Redukton rrezikun nga kanceri

Ul presionin e gjakut

Ul rrezikun për sulm të zemrës

Përmirëson lëvizjen e rregullt të zorrëve dhe shëndetin e tretjes

Ndihmon në kontrollin e nivelit të kolesterolit

Redukton dhimbjet

Mban në kontroll nivelin e sheqerit në gjak

Ndihmon në menaxhimin e peshës.